Silvestra oslavit mejdanem! Dětským!
Dnes vám nabídneme nejen parádní sadu pro dětské oslavy, třeba pro plyšáčky, ale také pár opravdových tipů na opravdové silvestrovské dobroty pro děti. Aby rodiče nepřišli zkrátka! A protože děti chtějí být všeho účastny, ale někdy je prostě k horké vodě a nožům a salámům nemůžeme pustit, musíme jim ten tvůrčí rozlet v kuchyni, ten pravý mejdanový, zajistit prostě jinak!
Děti pohostí plyšáčky a panenky
Samozřejmě! A víte proč je taková hostina důležitá? Aby se jim doma líbilo, když už jich Ježíšek několik nových jistě přinesl… takže to můžete brát i jako uvítací večírek pro nově příchozí do dětského pokoje. Uvítací hostina vyžaduje eleganci a třeba čajovou párty.
Využijete ji i jako narozeninovou, protože obsahuje dřevěný dort se čtyřmi svíčkami. Ale rozhodně využijete čajové šálky, dřevěné čajové sáčky, podnos, cukřenku i čajovou konvici. Všechno komplet a nic k pořádnému odpolednímu čaji nechybí!
Dřevěná restaurace
Jestli to budou děti chtít pojmout ve větším, pak prosím! Je tu rovnou celá restaurace! Dřevěná restaurace Djeco. Jednotlivé ingredience máte pěkně po ruce, jsou dřevěné a vydrží být na menu opravdu dlouhou dobu. Nic se jen tak nezničí. A vařit můžete podle návodu, nebo si jídla vymýšlet sami. V nabídce je ryba, šunka, salát, sladkosti, sušenky, zelenina, vajíčko… nač si vzpomenete. A možná je takováto restaurace dobrým motivem k tomu si pak doma třeba z kartonu nebo malých dřevíček, ještě nějaké jiné ingredience přivyrobit!
Rodiče pak pohostí děti
A když už se bude blížit večer, je čas, aby se najedli také malí hostitelé, kteří právě plyšáčky a panenky a autíčka uložily ke spánku. A abyste měli, milí rodiče, malou inspiraci, našli jsme pro vás a vyzkoušeli několik pomazánek, které se hodí na miniaturní nakrájené rohlíčky a bagetky a děti jimi rozhodně nepohrdnou. Kdepak – zůstávat jen u vajíčkové pomazánky je hřích! I když, nic proti ní!
Neuvádíme množství, neb to si každý přidá podle chuti. Základem jsou vyvážené chutě.
Krémová mrkvová pomazánka
Vtipem této pomazánky je krémová konzistence mrkvičky, kterou do pomazánky dáváme. Vařenou mrkev buď rozmačkáme vidličkou najemno, nebo rozmixujeme. A smícháme s tuhým krémovým sýrem typu „lučina“. Osolíme a můžeme ještě okořenit troškou červené papriky. Hotovo!
Celerovo masová pomazánka
Přece jen trochu masíčka nezaškodí, a tak tu máme najemno nakrájené kuřecí nebo jiné jemné maso, které smícháme s nastrouhaným vařeným celerem, přidáme kapku tamari omáčky, která dodá výraznou chuť a spojíme krémovým sýrem nebo sojanézou.
Šunková s jablíčkem
Nastrouhané jablíčko, asi tak jedna lžička na dvě lžíce nakrájené šunky, spojit majonézou a možná podle chuti okyselit kapkou citronové šťávy – dokonalost sama.
Tak přejeme krásný a chutný vstup do nového roku 2018!