Recept na žahavé placky

Recept na žahavé placky

 Taky jste slýchali, vždycky když jste se spálili o kopřivu, že je to dobré na klouby? Nejspíš to svým dětem teď říkáte taky, i když pan Google říká, že to na revma žádné prokazatelné účinky nemá… S kopřivou se ovšem dají dělat i jiné a mnohem užitečnější věci, než se nechat popálit. Vyzkoušejte třeba naše kopřivové placky!

 Máme pro vás tip od čtyřletého Matěje, který nám poradil, jak na trhání kopřiv, a ještě vyšvihl i jednoduchý recept s postupem. Větší dobrodrůžo to bude, když si placky zkusíte udělat venku, stačí na to jen mít to správné vybavení. A kdyby to náhodou nevyšlo, dobrůtky to jistí.

Tak tady je, jeho vlastními slovy. Prý mu ho poradila teta ze školky.

 Kopřivy se musí natrhat tak, že se sahá na tu čáru, na který rostou ty pálivý lístky. Nesahá se na ty lístky, ty pálej. Čára nepálí. Placky se dělají tak, že si uděláte horkou vodu, do ní dáte ty kopřivy (nejspíš tedy bez čáry), posypete to bílou moukou (nebo jakoukoli jinou), taky tam dáte koření, ale nepamatuju si jaký (takže takové, jaké máte rádi), osmahnete to a bude to. A pozor, budou pálivý od těch kopřiv! 

 Kopřivy se prý dají trhat až do září. Tak si naplánujte společné vaření a nasdílejte nám, jaké opičárny nebo dobrodružství jste u toho společně zažili. Určitě to bude stát za zmínku do Zápisníku malého dobrodruha od Clever Minds

 #opicarnysdobrodruhem